Āboli ar kanēli un putukrējumu. Gardi!

Vienkāršs saldēdiens, kas patīkami pārsteigs viesus. 

FOTO: Shutterstock.com

šāds saldais būs patīkami veldzējošs, ja izmantosi skābākus ābolus.

Želatīna pulveri liek aukstā ūdenī uz apm. 10 minūtēm.

Uzvāra pienu un kanēli. Ieputo olu dzeltenumus un cukuru pienā.

Nepārtraukti maisot, to uzkarsē, bet nevāra.

Nolej lieko ūdeni no želatīna un izkausē karstajā piena maisījumā.

Noliek vēsumā, līdz ķīselis ir daļēji saželējis.

Krējumu saputo stingrās putās un iemaisa daļēji saželējušā piena ķīselī.

Nomizo ābolus, izņem sēklas un sagriež daiviņās.

Pannā uzkarsē taukvielas.

Ābolus un rozīnes sautē dažas minūtes, bet neapbrūnina.

Reklāma
Reklāma

Pievieno ābolu sulu un turpina sautēt vēl dažas minūtes Atdzesē.

Ābolus, rozīnes un putukrējumu ar kanēli liek saldā ēdiena trauciņos un pasniedz galdā.

Gatavojot šo saldo ēdienu, labāk noderēs skābi āboli.

 

Sastāvdaļas

  • želatīns nepilna.ēd.k.
  • Kanēlis - 2.tējk.
  • Piens - 200.g
  • Olu dzeltenumi - 4.gab
  • Cukurs apm. - 100.g
  • Saldais krejums - 200.g
  • āboli (apm 600 g) - 4.gab
  • Margarīns vai sviests - 50.g
  • Rozīnes - 75.g
  • Ābolu sula - 200.g