Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē
Sāk ar vaniļas krēmu. Katliņā sajauc olu dzeltenumus, pienu un
cukuru un vāra uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Iemaisa vaniļas
cukuru. Noņem no ugums un noliek atdzist.
Pralinē: sausā pannā ieber mandeļu pārslas, pārkaisa ar pūdercukuru
un uz lēnas uguns maisa, līdz pārslas un cukurs sāk veidot
karameli.
Sniega olām saputo olu baltumus stingrās putās. Sajauc pūdercukuru
ar vaniļas cukuru un iecilā saputotajos olu baltumos. Katliņā ielej
ūdeni, pieber sāli un uzvāra.
Izmantojot divas ēdamkarotes, veido olas no olu baltumu masas un
liek ūdenī. Pēc vienas minūtes apgriež tās uz otru pusi un vāra vēl
2 minūtes. Izņem no ūdens un noliek uz papīra dvieļa, lai nožūst.
Sadala vaniļas krēmu četrās seklās bļodiņās. Virsū liek olas un
pralinē. Apsmidzina ar sīrupu.
Sastāvdaļas
- Olu baltumi - 4.gb
- Olu dzeltenumi - 4.gb
- Dansukker vaniļas cukurs - 3.tējkarotes
- Dansukker baltais cukurs - 150.g
- Šķipsniņa sāls
- Piens - 500.ml
- Dansukker zeltainais sīrups
- Mandeļu pārslas - 50.g