Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē

Foto no Dansukker arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "Dansukker" arhīva.

Sāk ar vaniļas krēmu. Katliņā sajauc olu dzeltenumus, pienu un cukuru un vāra uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Iemaisa vaniļas cukuru. Noņem no ugums un noliek atdzist.
Pralinē: sausā pannā ieber mandeļu pārslas, pārkaisa ar pūdercukuru un uz lēnas uguns maisa, līdz pārslas un cukurs sāk veidot karameli.
Sniega olām saputo olu baltumus stingrās putās. Sajauc pūdercukuru ar vaniļas cukuru un iecilā saputotajos olu baltumos. Katliņā ielej ūdeni, pieber sāli un uzvāra.
Izmantojot divas ēdamkarotes, veido olas no olu baltumu masas un liek ūdenī. Pēc vienas minūtes apgriež tās uz otru pusi un vāra vēl 2 minūtes. Izņem no ūdens un noliek uz papīra dvieļa, lai nožūst.  
Sadala vaniļas krēmu četrās seklās bļodiņās. Virsū liek olas un pralinē. Apsmidzina ar sīrupu.
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Olu baltumi - 4.gb
  • Olu dzeltenumi - 4.gb
  • Dansukker vaniļas cukurs - 3.tējkarotes
  • Dansukker baltais cukurs - 150.g
  • Šķipsniņa sāls
  • Piens - 500.ml
  • Dansukker zeltainais sīrups
  • Mandeļu pārslas - 50.g