Piparkūku kārtojums (PAGATAVO KOPĀ AR BĒRNU!)

Vienkārša un viegla recepte, lai kopā ar bērnu sagādātu garšām bagātu pārsteigumu saviem tuvākajiem cilvēkiem - Saldo Ziemassvētku kārtojumu no piparkūkām!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tev vajadzēs: 300 g piparkūku, 500 g dzērveņu ievārījuma, ½ glāzes ūdens, ½ glāzes cukura, 500 g saldā krējuma.
Nepieciešams: trauks kārtojumam, trauks ievārījumam, trauks putukrējumam, dēlītis, dvielītis, gaļas āmurs, karotes.

Dari tā:

•    Piparkūkas pa daļām liec uz dēlīša dvielītī un sasmalcini ar gaļas āmura sānu maliņu.

•    Ievārījumu ieliec bļodiņā, pievieno ½ glāzes vārīta un atdzesēta ūdens un maisi, līdz iegūsti pašķidru, viendabīgu masu.

•    Saldo krējumu ielej traukā, pievieno cukuru un saputo putukrējumu.
•    Traukā kārto sasmalcinātās piparkūkas, noklāj ar ievārījumu, tad ar putukrējumu.


•    Tā atkārto, līdz trauks ir pilns, bet pēdējo kārtu noklāj ar putukrējumu.

•    Virspusi rotā ar veselām piparkūkām, sasmalcinātām piparkūkām un atlikušo ievārījumu.
•    Liek ledusskapī un ēd pēc dažām stundām vai nākamajā dienā.

Labu apetīti!

Atceries!
•    Bērni mikseri var darbināt tikai pieaugušo uzraudzībā!
•    Kuļot putukrējumu, esi uzmanīgs – ja sakulsi par daudz, tas pārvērtīsies sviestā.
•    Lai pārbaudītu, vai putukrējums ir gatavs, izslēdz mikseri un pacel uz augšu. Ja masa nepil, tad putukrējums ir gatavs.
•    Cukuru pievieno pēc garšas, bet ne vairāk kā ½ glāzes.
•    Dzērveņu ievārījumu var aizstāt ar brūkleņu ievārījumu.
•    Ja ievārījums šķidrs, tad ūdeni pievienot nevajag.

Ineses Magones teksts un foto, žurnāls Spicā

Reklāma
Reklāma