Piparkūku kārtojums (PAGATAVO KOPĀ AR BĒRNU!)
Vienkārša un viegla recepte, lai kopā ar bērnu sagādātu garšām bagātu pārsteigumu saviem tuvākajiem cilvēkiem - Saldo Ziemassvētku kārtojumu no piparkūkām!
![Piparkūku kārtojums (PAGATAVO KOPĀ AR BĒRNU!)](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/24979/conversions/2009122412205198589_o-696x464.jpg)
FOTO: Mammamuntetiem.lv
Tev vajadzēs: 300 g piparkūku, 500 g dzērveņu ievārījuma, ½ glāzes ūdens, ½ glāzes cukura, 500 g saldā krējuma.
Nepieciešams: trauks kārtojumam, trauks ievārījumam, trauks putukrējumam, dēlītis, dvielītis, gaļas āmurs, karotes.
Dari tā:
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/48609/conversions/534e62b0-19be-4b02-9923-296fa7983ddd-w696.jpg)
• Piparkūkas pa daļām liec uz dēlīša dvielītī un sasmalcini ar gaļas āmura sānu maliņu.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/48610/conversions/4561074b-5066-4382-adb4-30bbc778782c-w696.jpg)
• Ievārījumu ieliec bļodiņā, pievieno ½ glāzes vārīta un atdzesēta ūdens un maisi, līdz iegūsti pašķidru, viendabīgu masu.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/48611/conversions/641a1585-2980-4a74-91c6-227b59e03468-w696.jpg)
• Saldo krējumu ielej traukā, pievieno cukuru un saputo putukrējumu.
• Traukā kārto sasmalcinātās piparkūkas, noklāj ar ievārījumu, tad ar putukrējumu.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/48612/conversions/bc999dd0-fb0e-4424-8792-cd0d2faf1be9-w696.jpg)
• Tā atkārto, līdz trauks ir pilns, bet pēdējo kārtu noklāj ar putukrējumu.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/48613/conversions/391b240b-efb3-42df-92ae-731dede25aaa-w696.jpg)
• Virspusi rotā ar veselām piparkūkām, sasmalcinātām piparkūkām un atlikušo ievārījumu.
• Liek ledusskapī un ēd pēc dažām stundām vai nākamajā dienā.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/48614/conversions/e851ad5a-9b95-42dd-9401-4f0035fd20f2-w696.jpg)
Labu apetīti!
Atceries!
• Bērni mikseri var darbināt tikai pieaugušo uzraudzībā!
• Kuļot putukrējumu, esi uzmanīgs – ja sakulsi par daudz, tas pārvērtīsies sviestā.
• Lai pārbaudītu, vai putukrējums ir gatavs, izslēdz mikseri un pacel uz augšu. Ja masa nepil, tad putukrējums ir gatavs.
• Cukuru pievieno pēc garšas, bet ne vairāk kā ½ glāzes.
• Dzērveņu ievārījumu var aizstāt ar brūkleņu ievārījumu.
• Ja ievārījums šķidrs, tad ūdeni pievienot nevajag.
Ineses Magones teksts un foto, žurnāls Spicā