Svaigu ābolu ķīselis

Īstais laiks ābolu ķīselim. 

FOTO: Shutterstock.com

Baudām!

 

Ābolus nomizo (ja miziņas glītas, var arī nemizot), sagriež gabaliņos, izņem sēklotnes un liek vārīties cukura ūdenī. Kad āboli mīksti, pieliek aukstā ūdenī atšķaidītus kartupeļu miltus. Vēl reizi uzvāra, lej traukā, pārkaisa ar cukuru un ļauj atdzist. Pasniedz ar pienu.

 

Recepte no grāmatas: Ēdieni no iekšzemes produktiem/Latvijas Lauksaimniecības kamera. – Rīga: Līdums, 1992  (Oriģinālizdevums 1937)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļu milti - 80 - 90.g
  • Cukurs - 150.g
  • Āboli - 600.g
  • Ūdens - 1 1/4.l
  • Piens