Salīdzinām: ziedkāpostu nageti gaisa fritierī un uz pannas

Šādus ''nagetus'' cepam ik pa laikam kā sātīgu uzkodu vai piedevu salātiem. Turku zirņu miltu vietā var izmantot ar garšvielām sakultu olu un apviļāt kviešu miltos.
Pa kreisi – pannā ceptie nageti, pa labi – fritierī.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Pa kreisi – pannā ceptie nageti, pa labi – fritierī.

Sastāvdaļas:

 

  • neliels ziedkāposts
  • 5 ēdamk. turku zirņu milti
  • garšvielas, piemēram, ‘'Santa Maria’' Taco garšviela, sāls
  • ~70ml ūdens
  • eļļa cepšanai

 

  • apviļāšanai: 50g turku zirņu milti

Gatavošana:

 

  • Turku zirņu miltus sajauc ar garšvielām un ūdeni, ar kuļamo slotiņu izmaisa.
  • Sadalīju ziedkāpostu pa mazākiem gabaliņiem. Ja nepieciešams, lielākos pārgriež uz pusēm.
  • Tad tos apviļā miltos un turku zirņu miltu šķidrajā masā.
  • Liek cepties pannā vai gaisa fritierī.
  • Uz pannas cep, nagetus apbrūninot no visām pusēm.
  • Fritierī tos liek cepties, pāršalcot ar eļļu. Cep 200 grādos 10-15 minūtes.

 

Reklāma
Reklāma

 

Secinājums:

Cepot gaisa fritierī, nageti sanāk mīksti un ziedkāposts no iekšpuses ir pilnībā izcepies. No ārpuses ''garoziņa'' arī ir salīdzinoši mīksta un vienmērīgi izcepusies. Tos gatavojot gaisa fritierī, ir jūtami mazāk darba – ieliec cepties uz konkrētiem grādiem un laiku, un ļauj tiem izcepties. Lai fritierī nagetiem nenotek eļļa caur sietiņu, tā apakšā izklāju cepamo papīru (ir iespējams iegādāties tiem piemērotu cepampapīru).

 

Cepot uz pannas, tie ik pa laikam ir jāapmaisa un jāpieregulē pannas karstums, lai tie izcepas vienmērīgi. Kad nageti zeltaini brūni un gatavi, ziedkāposts iekšpusē nav pilnībā izcepies – tas ir gana mīksts, taču vēl kraukšķīgs. Uz pannas ceptie nageti sanāca arī no ārpuses kraukšķīgāki – tas gan arī atkarīgs no izmantotā eļļas daudzuma.


 

Turku zirņu miltus var iegādāties beziepakojuma veikalos, Gemosā, Dabas stacijā u.c.
 

Saistītie raksti