Pavasara svētdienas sparģeļu-Parmezāna salāti

Vieglām svētdienām vieglas maltītes. Ko jaunu, bet vienkāršu pagatavot, kad visas citas ''vieglo salātu'' receptes jau izmēģinātas? Tad noteikti jāķeras klāt sparģeļu un Parmezāna siera salātiem! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veselīgs var būt gan garšīgs, gan sātīgs!

Sastāvdaļas:

  • svaigi sparģeļi
  • olīveļļa pārliešanai
  • sarīvēts Parmezāna siers
  • nedaudz sāls un pipari (svaigi malti vislabāk)
  • citrons sulai
  • papīra dvielis eļļas uzsūkšanai

Gatavošana:

  • Cepeškrāsni uzsilta līdz 220 grādiem.
  • Cepešpannā ieklāj folliju, tajā kārto sagrieztus sparģeļus, kurus pārlej ar eļļu.
  • Tos cep 15 minūtes cepeškrāsnī.
  • Kad tie apcepušies, ņem ārā no cepeškrāsns un nosusina uz papīra dvieļa eļļu.
  • Sparģeļus pāršļaksta ar citrona sulu un pārber ar sarīvēto Parmezāna sieru.
  • Nedaudz pārber ar sāli un pipariem, pasniedz siltus.

Foto: shutterstock.com

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas