Kaukāza plūmīšu jeb aliču pikantā mērce

Gatavojot mērci, zaļumu klāstu var dažādot, pievienojot selerijas, lupstāju un kārveli. melno piparu vietā var izmantot maltus čili piparus, tikai tad garša būs asāka. Mērci varēs izmantot pie gaļas un citiem ēdieniem.

FOTO: Shutterstock.com

Nepieciešams:

- 2 kg Kaukāza plūmīšu

- 100 g ķiploka

- 200 g paprikas pākšu

- 100 g pētersīļu zaļumu

- 100 g koriandra zaļumu

- 50 g diļļu

- sāls un melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošanas process:

Reklāma
Reklāma

Plūmītes ar mizu un kauliņiem ber katlā, pielej nedaudz ūdens un uz lēnas uguns sautē mīkstas. Pēc tam izberž caur sietu. paprikai izņem sēklas, mīkstumu kopā ar nomizotiem ķiplokiem sasmalcina virtuves kombainā vai gaļasmašīnā. Zaļumus ļoti smalki sakapā. Tad visus produktus pilda katlā, pieber sāli un piparus pēc garšas un uz lēnas uguns vāra 10-15 minūtes. Mērci karstu pilda mazās burciņās, tās aizvāko. uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.

 

Recepte no Ivetas Galējas grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata" (izd.Zvaigzne ABC).

 

Sastāvdaļas