Izgaršo sparģeļu salātus vidusjūras gaumē!
Ir īstais laiks pagatavot salātus vidusjūras gaumē! Interesanti: sparģeļi pārliecinoši visvairāk tiek izaudzēti Ķīnā, kur tiek novākti 90% no visas kopējās pasaules sparģeļu ražas. Pavisam ātri un vienkārši pagatavojamie salāti ir arī apveltīti ar neaprakstāmi daudz un dažādām vidusjūras stila garšām. Tev tās noteikti ir jāizgaršo!
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Par sparģeļu dzimteni tiek uzskatīta vidusjūras piekraste.
Sastāvdaļas:
- Sparģeļi - 1 bunte
 - Zaļās pākšu pupiņas - 1 sauja
 - Šalotes sīpols - 1 gab.
 - Pistāciju rieksti - 1 sauja
 - Sukādes pēc izvēles - 1 sauja
 - Olīveļļa - 3 ēd.k.
 - Aveņu etiķis - 1 ēd.k.
 - Medus - 1 tējk.
 - Svaiga piparmētra - neliela saujiņa
 
Gatavošana:
- Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti olīveļļas.
 - Sparģeļus, pākšu pupiņas nomizo un liek vārīties, vāra 3 minūtes.
 - Pagatavo mērci - sagriež sīpolus, sakapā piparmētru, pievieno etiķi, medu un olīveļļu.
 - Uz šķīvja kārto sparģeļus, pākšu pupiņas un pārlej ar mērci.
 - Pa virsu kaisa riekstus un sukādes.
 
''Aikāgaršo'' padoms: Lai sparģeļi nezaudētu savu patīkamo kraukšķīgumu, zaļos sparģeļus vāra ne ilgāk kā 3 minūtes, turpretī baltos - ne ilgāk kā 4 minūtes.
Recepte: ''Aikāgaršo''