Siltie šašlika salāti
Šašliku cepšanas sezona sākusies! Ieskaties, kā pagatavot šašliku siltos salātus gardām pusdienām!
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Izbaudi salātus un sajūti vasaru tuvojamies!
Sastāvdaļas:
- 200g šašliks pēc izvēles
 - kartupeļi - 200g
 - zaļie zirnīši - 130g
 - svaigs gurķis - 100g
 - paipalu olas - 3 gab.
 - turku zirņi - 60 g
 - dilles - 2 saujas
 - svaigās salātu lapas (pēc izvēles) - 1 sauja
 
Mērcei:
- olīveļļa - 30ml
 - pilngraudu sinepes - 1 tējk.
 - citrona sula - 1 tējk.
 - medus - 1/2 tējk.
 - čili - naža gals
 
Gatavošana:
- Sakarsē ogles un liek cepties šašliku, tikmēr nomizo un sagriež kartupeļus (vēlams, lai visas sastāvdaļas būtu apmēram vienāda lieluma gabaliņos).
 - Izvāra kartupeļus un vēl siltus sajauc ar sakapātām dillēm.
 - Paipalu olas vāra 2-3 minūtes verdošā ūdenī, nomizo un pārgriež uz pusēm.
 - Sagriež gurķus un pievieno salātiem.
 - Pieliek arī svaigus zaļos zirnīšus, novārītus vai konservētus turku zirņus un salātlapas.
 - Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas.
 - Mērci iecilā salātos.
 - Kad šašliks gatavs, to var sagriezt smalkākos gabaliņos un pievieno salātiem.
 
Recepte: ''Aikāgaršo''