Mācāmies gatavot rolādi ''Ogrīte''. Saimnieces recepte

Ideāla uzkoda lielākiem un īpašākiem svētkiem ir rolādes. To pagatavošana aizņem ne mazums laika, bet, ja vēlies tās pagatavot, tad ir vērts pacensties! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iznākums ir krāšņs un patiešām gards!

Sastāvdaļas:

Rolādei ''Ogrīte''

  • 1kg maltā gaļa
  • 150g siers
  • 2 burkāni
  • 100g saldais krējums
  • ķimenes
  • sāls, pipari
  • ķiploki
  • buljons rolāžu vārīšanai - buljonam: sīpoli, ķiploki, sāls, pipari, dažādi zaļumi
  • veidošanai - pārtikas plēve un diegs 

Gatavošana:

  • Pirms sāk gatavot rolādi, katlā ielej ūdeni, saliek vajadzīgās sastāvdaļas buljonam un liek vārīties. Buljonam jābūt pikantam.
  • Burkānus nomizo, sagriež smalkos kubiņos un apcep.
  • Ķimenes apgrauzdē sausā pannā.
  • Sieru sagriež kubiņos.
  • Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, ķiplokus, apceptos burkānus un ķimenes.
  • Masu sastrādā. Tad pievieno saldo krējumu un sieru.
  • Vēlreiz sastrādā viendabīgu masu. 
  • Masu sadala uz pusēm. Izklāj pārtikas plēvi un vienu daļu masas liek virsū, ietin, veidojot desiņu. 
  • Ar rupju diegu aizsien ciet galu, metot cilpas, sasien rolādi. (attēlā redzamas diegu rieviņa)
  • Kad rolādes satītas, tās liek vārošajā buljonā un vāra apmēram 30 minūtes.
  • Ņem ārā no buljona, liek paplātē. Tām pa virsu liek lielu gaļas dēlīti un kādu smagumu slogam, piemēram, lielu akmeni vai ūdens bļodu.
  • Kad rolādes ir atdzisušas, tās tin ārā no pārtikas plēvītes, sagriež šķēlītēs.
Reklāma
Reklāma

Tās var kārtot gaļas platēs aukstajam galdam.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas