Mācāmies gatavot rolādi ''Ogrīte''. Saimnieces recepte

Ideāla uzkoda lielākiem un īpašākiem svētkiem ir rolādes. To pagatavošana aizņem ne mazums laika, bet, ja vēlies tās pagatavot, tad ir vērts pacensties! 

Iznākums ir krāšņs un patiešām gards!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iznākums ir krāšņs un patiešām gards!

Sastāvdaļas:

Rolādei ''Ogrīte''

  • 1kg maltā gaļa
  • 150g siers
  • 2 burkāni
  • 100g saldais krējums
  • ķimenes
  • sāls, pipari
  • ķiploki
  • buljons rolāžu vārīšanai - buljonam: sīpoli, ķiploki, sāls, pipari, dažādi zaļumi
  • veidošanai - pārtikas plēve un diegs 

Gatavošana:

  • Pirms sāk gatavot rolādi, katlā ielej ūdeni, saliek vajadzīgās sastāvdaļas buljonam un liek vārīties. Buljonam jābūt pikantam.
  • Burkānus nomizo, sagriež smalkos kubiņos un apcep.
  • Ķimenes apgrauzdē sausā pannā.
  • Sieru sagriež kubiņos.
  • Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, ķiplokus, apceptos burkānus un ķimenes.
  • Masu sastrādā. Tad pievieno saldo krējumu un sieru.
  • Vēlreiz sastrādā viendabīgu masu. 
  • Masu sadala uz pusēm. Izklāj pārtikas plēvi un vienu daļu masas liek virsū, ietin, veidojot desiņu. 
  • Ar rupju diegu aizsien ciet galu, metot cilpas, sasien rolādi. (attēlā redzamas diegu rieviņa)
  • Kad rolādes satītas, tās liek vārošajā buljonā un vāra apmēram 30 minūtes.
  • Ņem ārā no buljona, liek paplātē. Tām pa virsu liek lielu gaļas dēlīti un kādu smagumu slogam, piemēram, lielu akmeni vai ūdens bļodu.
  • Kad rolādes ir atdzisušas, tās tin ārā no pārtikas plēvītes, sagriež šķēlītēs.
Reklāma
Reklāma

Tās var kārtot gaļas platēs aukstajam galdam.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas