Grilētā siera salāti ar melno olīvu tapenādi

Esi drosmīgs un atļaujies eksperimentēt ar jauniem produktiem! Pagatavo salātus ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi!

Salāti patiešām lieliskām pusdienām!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Salāti patiešām lieliskām pusdienām!

Sastāvdaļas:

Porcija 2 cilvēkiem

  • 150 g Rimi bistro salātu
  • 250 g Halloumi siera
  • 3 ēd. k. Sellection by Rimi olīveļļa ar baziliku
  • 1 Šalotes sīpols
  • 1 citrons

Melno olīvu tapenādei:

  • 100 g Rimi melnās olīvas bez kauliņiem
  • 2 gab. sālīta anšovu fileja
  • 2 ēd.k. Sellection by Rimi olīveļļa ar baziliku
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 citrons
  • 1/5 gab. svaiga čilli
  • 1 sauja svaiga bazilika

Gatavošana: 

Tapenāde:

  • Smalki sakapā ķiploku, olīvas, baziliku un anšovu filejas .
  • Tam pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas, miziņu no pus citrona un visu šī augļa sulu.

Salāti:

Reklāma
Reklāma
  • Smalki sagriež Šalotes sīpolu un liek bļodā, klāt pievieno viena citrona sulu un 3 ēdamkarotes olīveļļas.
  • Sakarsē grila vai parasto pannu. Sieru Halloumi ierīvē ar pāris pilēm eļļas un apcep no abām pusēm tā, lai tas sasiltu arī iekšpusē.
  • Uz šķīvja liek salātu lapas, pārlej ar mērci un pasniedz ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi. 

Vēl kāda ideja: Bistro salātu maisījums ļoti labi garšo kopā ar vistas gaļu vai laša fileju.

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas