Siers ar sezama sēkliņām

Es esmu viena liela siera cienītāja. Garšo gan tā pat uz sviestmaizes, gan salātos, gan visur, kur vien var. Nu jau šī būs trešā siera recepte, ko esmu izmēģinājusi pati pagatavot.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šis siers ir maigs, bet to var papildināt ar visdažādākajām garšvielām. Un tā katru reizi cita garša. Autores foto.

Šis siers ir maigs, bet to var papildināt ar visdažādākajām garšvielām. Un tā katru reizi cita garša.
Mūsmājās arī svētku galds nav iedomājams bez siera un šogad varēšu visus pacienāt ar pašas gatavotu siera uzkodu ar sezama sēkliņām.

Mums būs nepieciešams:
0,5l piens
200g skābais krējums
2 olas
1 tēj.k sāls,bet ja vēlas sāļāku pieliekam vairāk
sezama sēkliņas ap 1 ēd.k

Tad vēl būs nepieciešama marle un sietiņš vai caurduris.

Sākam gatavot:
Katliņā ielejam pienu, pievienojam sāli un karsējam līdz pirmajam burbulim, bet nevāram.
Olas viegli sakuļam ar dakšiņu,pievienojam skābo krējumu, izmaisam.
Kad piens jau uzkarsis lēnā strūklakā lejam olu, krējuma maisījumu un maisam.
Uz nelielas uguns karsējam un maisam līdz sāk atdalīties sūkalas un veidojas tādi kā graudiņi. Tas var aizņemt ap 7-10 minūtes.
Citam katiņam pa virsu uzliekam sietiņu/ caurduri, iekšā marli divās kārtās un lejam mūsu uzkarsēto massu.
Kārtīgi notecinām sūkalas, izspiežam.
Tālāk var atstāt ietītu marlē un virsū uzlikt ko smagu,vai arī pārliekam kādā trauciņā kādas formas sieru vēlamies.
Es pārliku trauciņā. Atšķirība būs tāda, ka zem smaguma siers būs cietāks, bet traucņā mīkstāks, irdenāks.
Liekam ledusskapī uz 2 stundām vai arī ilgāk.
Apgrauzdējam sezama sēkliņas.
Sagriežam sieru lielākos vai mazākos gabaliņos. Katru siera gabaliņu apviļājam sezama sēkliņās.

Uzkoda gatava.

Siers sanāca tiešām gards un nākamreiz izmēgināšu arī ar dažādām garšvielām.
Nobaudot šo sieru, prātā ir nākušas dažas idejas ar ko noteikt padalīšos, kad izmēģināšu.

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas