Vistu akniņu un apelsīnu pastēte

Ja vēlaties, apelsīnu sulas daudzumu var samazināt un aizstāt ar 2 ēdamkarotēm liķiera "Grand Marniet".

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasniedz ar maizi vai siltiem grauzdiņiem.

1. Ņem 6-8 nelielas veidnītes un iezieš ar sviestu.
2. Pannā uz mērenas uguns izkausē 2 ēd. k. sviesta. Pieber sīpolus un 3-4 minūtes cep, līdz tie kļūst mīksti.
3. Pievieno akniņas un cep ~7 minūtes. Pieber sāli un piparus.
4. Aknu maisījumu virtuves kombainā samaļ biezenī. Pievieno apelsīnu sulu un atlikušo sviestu un rūpīgi sakul.
5. Pastēti ar karoti pilda veidnītēs un uz 4 stundām vai nakti novieto ledusskapī.
6. Pastēti izgāž uz šķīvjiem. Izrotā ar apelsīna šķēlēm. Pasniedz ar maizi vai siltiem grauzdiņiem.
 

Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • sālīta sviesta - 350.g
  • sakapāts šalotes sīpols - 1.gb
  • sakapātu vistu akniņu - 350.g
  • Sāls un malti melnie pipari
  • Svaigi spiestas apelsīnu sulas - 90.ml
  • biezās šķēlēs sagriezts apelsīns rotāšanai
  • svaiga vai grauzdēta maize pasniegšanai