Jāņu siers

Klasiskā Jāņu siera recepte.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pienu salej kastrolī, pievieno biezpienu, silda uz lēnas uguns, līdz atsūkalojas, nolej, lieko šķidrumu no biezpiena masas nospiež. Tajā pat kastrolī ieliek sviestu, to izlaidina, klāt pieliek biezpiena masu, 2 olas, ķimenes (vai citas garšvielas), sāli. Visu masu uz lēnas uguns sildot, strauji maisa. Kad masa sāk atlekt no kastroļa sienām, pārstāj sildīt un maisīt. Šo masu uzliek uz marles, satin tajā un liek zem sloga 12 stundas. Ēdiet veseli! Siers ir brīnišķīgs!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Lauku piens - 5 .litri
  • Lauku biezpiens - 1.kg
  • Sviests - 200.gr
  • Ķimenes, sāls (vai citas garšvielas), 2 olas.pēc garšas