Sarkanā mērce 2

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tomātus sagriež, 10 minūtes uz mazas uguns pannā pasautē bez ūdens. Izberzē sietā, pievienojot mazliet ūdens. Ķiplokus samaļ, pievieno tomātu masai, Pieber sāli, vāra 10 minūtes. Pievieno maltu čili piparu (pirms tam jāizņem sēklotne un mīkstums). Visus zaļumus, arī sīpolu sīki sakapā. Izmaisa. Ļauj, lai ievelkas.

Iesaku pie zivs.

 

Recepte no grāmatas: Iesmu grāmata/Aldis Krišjānis.- Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Gatavi tomāti - 4.gab
  • Vārīts ūdens - 1/2.tase
  • Ķiploki - 4.daiviņas
  • Kinza - 4.zariņi
  • Pētersīļi - 3.zariņi
  • Dilles - 3.zariņi
  • Sīpols - 1.gab
  • Čili pipari - 1.pāksts
  • Sāls.pēc garšas