Pavasara agrie salātiņi

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Salasa dārziņā skābenes - vēlams nomazgāt un nosusināt dvielītī vai virtuves salvetē, ja ir pieejams -  salātu centrifūgā, sasmalcina sagriežot ar nazi.Tāpat rīkojas ar lociņiem un ķīnas kāpostiņu. Šos salātus izdomāju, jo dārzā vēl nav zaļās pieneņu lapiņas un gārsu lapiņas un nātru...Tad atsevišķā traukā sajaucu sāli, Vegeta garšvielu, krējumu vai kefīru (pēc ieskatiem). Tad krējumu un garšvielas pievieno zaļiem salātiem. Vēl var garšas buķetei pievienot zaļos gurķīšus, bet bez tiem garša arī laba. Tā vien šķita, ka ir gana lēti un labi, un arī daudz laika neprasa pagatavošana. Labu apetīti!

 

Recepti iesūtīja: Zoja Gausmane, Salātu recepšu konkursa dalībniece

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Skābenes - 300 .g
  • Zaļie lociņi - 150 .g
  • Ķīnas kāposts - 200.g
  • Skābs krējums, kefīrs - 1/2.l
  • Sāls pēc garšas,ķiploks.pēc garšas