Trauslie groziņi ar putna gaļu

FOTO: Inese Stuģe

Kārtainās mīlas groziņus cepam pašas, tas neprasa daudz laika. Kārtaino mīklu sagriežam kvadrātos, vai taisnstūros. Tad ar asu nazi iegriežam rāmīti. Liekam cepties cepeškāsnī  200 gr 10 min (kamēr tās ir gatavas ar vieglu brūnumu). Izņemot no krāsns ar asu nazi piepalīdzot noceļam viducītim cepurīti. Groziņš gatavs.

Gatavojam pildījumu: Vistas, vai tītara krūtiņu sagriežam nelielos kubiņos, tāpat arī ābolus. Kāta seleriju plānās šķēlītēs (ja izmanto sakņu seleriju to vajadzētu noblanšēt). Vīnogas sagriežam uz pusēm, ja ir, tad vajadzētu izņemt arī sēklas. Salātu galviņu saplucinām. Skābo krējumu samaisām ar citrona sulu, sinepēm, sāli un melnajiem pipariem. Pārlejam salātiem. Visu samaisām un pildam groziņos, rotājam ar kādu zaļumiņu, uzliekam vāciņu. Labs cienastiņš izbraukumos, vai darba kolēģiem jubilejās.

      Lai labi garšo : )

Reklāma
Reklāma

P.S. skati pildījumu ar garnelēm - Trauslie groziņi ar garnelēm.

 

Sastāvdaļas

  • Kārtainās mīklas groziņi
  • Žāvēta vistas, vai tītara krūtiņa - 400.gr
  • Selerijas sakne ,vai stumbrs - 100.gr
  • Āboli - 2.gab
  • Vīnogas - 200.gr
  • Galviņsalāti - 1/2.galvas
  • Skābais krējums 25% - 200.gr
  • Sinepes, citrona sula - 1.ēd.kar.
  • Melnie pipari