Zivis skāba krējuma mērcē

FOTO: Shutterstock.com

Zivs filejas šķēlītes apsāla, apviļā kviešu miltos, cep sakarsētā augu eļļā. Atdzesētas sakārto uz ovāla šķīvja, pārlej ar mērci, pārkaisa ar vienu sasmalcinātu olu. Rotā ar gurķa šķēītēm, pētersīļu zaļumiem.

Mērce: pannā izkausē sviestu, pievieno sinepes vai galda mārrutkus, skābu krējumu, sāli un uz sakņu rīves sarīvētās divas olas. Karsējot izmaisa. Ilgi karsēt nedrīkst!

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Svaigas zivs filejas (menca, zandarts, vimba) - 400.g
  • Sāls
  • Kviešu milti
  • Augu eļļa
  • Mērcei:
  • Skābs krējums - 1.glāze
  • Sviests - 1.tējk.
  • Sinepes - 1/2.tējk.
  • Vai galda mārrutki - 1.tējk.
  • Cieti novārītas olas - 2.gab
  • Sāls