Mājās gatavoti galda mārrutki

FOTO: Shutterstock.com

Nav nemaz tik sarežģīti, ja vien tiec pāri grūtākajam - rīvēšanai

Vispirms mārrutku saknes brīdi pamērcē aukstā udenī. Notīra, noskalo un sarīvē uz smalkās rīves, pārlej ar verdošu ūdeni. Trauku noslēdz un atstāj, lai mārrutki atdziest. Tad pievieno etiķi, sāli, cukuru un izmaisa. Sagatavotos mārrutkus liek mazās burciņās, aizvāko un uzglabā.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Cukurs - 24 - 40.g
  • Sāls - 20.g
  • Ūdens - 120.g
  • Mārrutku saknes - 200.g
  • 3 % etiķis - 80.g