Sāļā vafeļu torte

Sāļā vafeļu torte būs pa spēkam gandrīz katram, jo tajā visas sastāvdaļas jau ir gatavas un pagatavošanai jāatvēl vien 15 līdz 20 minūtes.
Sāļā vafeļu torte

FOTO: Artūrs Ķipsts

Sastāvdaļas

  • 600 g krēmsiera Philadelphia
  • 30 g cietā siera
  • Viena citrona miziņa
  • Viena citrona sula
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 180 g vārītu garneļu
  • Pētersīļi
     2 ēd. k. majonēzes
  • 45 g plānu, nesaldinātu vafeļu
  • Lociņi
  • 2 filejas apceptas paprikas marinādē
  • Marinēti mazie gurķīši
  • Kaperi

 

Dekorēšanai

  • Mazie tomātiņi
  • Garneles
  • Kaperi
  • Baziliks
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

Bļodā liek krēmsieru, pierīvē sieru un citrona miziņu. Izspiež un pievieno arī citrona sulu. Tad sarīvē ķiploku, sagriež garneles un pētersīļus un visu pievieno bļodā. Liek klāt majonēzi un kārtīgi izmaisa. Kūkas veidnē liek jau gatavu apaļo vafeļu kārtu, virsū smērē sāļo krēmsiera masu, nākamo atkal liek vafeļu kārtu, krēmsiera masu un lociņus. Starp nākamajām kārtām iejauc arī sagrieztu papriku, marinētus gurķīšus un kaperus. Torti dekorē ar mazajiem tomātiņiem, garnelēm, kaperiem un baziliku. Pirms pasniegšanas uz 5–10 minūtēm torti ieliek ledusskapī “savilkties”.