Sātīgās šokolādes - dateļu bumbas

Nav noslēpums, ka pēc maltītes vai to starplaikos bērnu roka stiepjas arī pēc kādas saldas uzkodas, tāpēc dažādu mākslīgi saldinātu desertu vai dzērienu vietā ieteicams izvēlēties uzturvielām bagātinātus našķus, kas turklāt palīdzēs atjaunot enerģijas rezerves. Lieliska izvēle šādās reizēs ir žāvētu augļu un riekstu bumbas (tās var veidot arī batoniņu formā), ko ērti iesaiņot un paņemt līdzi dienas gaitās.
Lieliska izvēle šādās reizēs ir žāvētu augļu un riekstu bumbas (tās var veidot arī batoniņu formā), ko ērti iesaiņot un paņemt līdzi dienas gaitās.

FOTO: Publicitātes foto

Lieliska izvēle šādās reizēs ir žāvētu augļu un riekstu bumbas (tās var veidot arī batoniņu formā), ko ērti iesaiņot un paņemt līdzi dienas gaitās.

10 bumbām vajadzēs:

  • Sauja žāvētu dateļu bez kauliņiem (sasmalcinātas)
  • Tumšā šokolāde 60% un uz augšu - 60 g (salauzta nelielos gabalos)
  • Pāris ēdamkarotes žāvētu ķirši (vēlams skābu)
  • Pāris ēdamkarotes riekstu maisījuma 
  • Pāris ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
  • Pāris ēdamkarotes saulespuķu sēklu
  • Ēdamkarote olīveļļas (vai kokosriekstu eļļas)
  • Vaniļa (pēc izvēles)

 

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas liek blenderī un sakuļ viendabīgā masā. Masu izņem no blendera un veido divu-trīs kodienu izmēra bumbas - ap 30 gramiem katru. Vai arī sapresē masu kādā nelielā veidnē, sastindzina ledusskapī un sagriež mazākos gabaliņos kā batoniņus. Kokosriekstu skaidiņas var izmantot arī kā dekoru, kurā apviļā gatavās bumbas vēl izteiktākai garšu kombinācijai. 

Reklāma
Reklāma

 

Recepti iesaka šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis