Rabarbermaize ar zemenēm

Šeku, reku - supergardā rabarbermaize klāt!

Pievieno zemenes gan vizuālam, gan garšas kontrastam!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pievieno zemenes gan vizuālam, gan garšas kontrastam!

Sastāvdaļas:

Mīklai

  • 200g sviesta
  • 300g cukura
  • 5 olas
  • 1 tējk. sodas
  • 200g miltu
  • 100g piena
  • vaniļas cukurs

Virskārtai

  • 400g rabarberu
  • 200g zemeņu
  • 2 paciņas biezpiena
  • 3 ēdamk. skābā krējuma
  • 2 ēdamk. kartupeļu cietes
  • 150g cukura
  • kanēlis

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pa vienai klāt pievienojot trīs olas.
  • Mīklā iemaisa miltus, cepamo pulveri un pienu - sanāk līstoša mīkla.
  • Mīklu lej cepampannā.
  • Rabarberus nomizo un smalki sagriež, tad kārto virsū mīklai.
  • Nomazgā zemenes, pārgriež uz pusēm un liek uz rabarberiem.
  • Visu pārkaisa ar kanēli.
  • Biezpienu sajauc ar krējumu, pievieno olas.
  • Iemaisa cukuru, vaniļas cukuru un kartupeļu miltus.
  • Šo masu klāj pāri rabarberiem un zemenēm.
  • Cep cepeškrāsnī 180 grādos pusstundu.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas