Pašu rokām cepta maize ar dažādām sēklām. Bezgala gardi!

Šāda maize īpaši garšīga, ja cep kopā ar saulē kaltētiem tomātiem vai kaltētiem zaļumiem ar ķiplokiem. Tāpat izmēģini pusi miltu daudzumu aizstāt ar rudzu miltiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pagatavošanas laiks: 2 stundas 

Porcija: 4 cilvēkiem

 

Nepieciešams:

Pilngraudu kviešu milti – 450 g 

Kefīrs – 300 ml

Silts ūdens – 200 ml

Olīveļļa – 60 ml 

Sēklu maisījums (ķirbju, sezama, saulespuķu) – 3 saujas

Rimi olīvas bez kauliņiem – 150 g

Svaigais raugs – 20 g

Cukurs – 1,5 ēdamk.

Sāls – 1 ēdamk.

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

1. Traukā iejauc raugu, sāli, cukuru un pievieno siltu ūdeni;

2. Ļauj raugam uzbriest vismaz 15 minūtes, tad pievieno olīveļļu un kefīru (istabas temperatūrā);

3. Olīvas sajauc ar sēklu maisījumu un miltiem, masu rūpīgi samaisi, atstāj mīklu nedaudz mitru;

4. Lej mīklu ietaukotā maizes formā, novieto uzrūgt uz 40 minūtēm siltā vietā;

5. Sakarsē krāsni līdz 200°C un liec maizi cepties uz 40 minūtēm, līdz tā ir gatava.

 

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas