Zaļo griķu maize ar brokoļiem un melnajām olīvām

Tādai maizei nav nepieciešams ne raugs, ne ieraugs. Griķi vietā var izmantot lēcas un ikreiz eksperimentēt ar dažādiem dārzeņiem. Tiek uzskatīts, ka neapstrādātajos zaļajos griķos saglabājas vairāk vērtīgo uzturvielu. Tas pats attiecas arī uz pilngraudu rīsu miltiem.

FOTO: Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze bio zaļo griķu Urtekram
  • 1 glāze bio pilngraudu rīsu miltu Bauck Hof
  • 1/3 brokoļa galviņas
  • 2 tomāti
  • 15 melnās olīvas bez kauliņiem
  • 1 tējk. sodas
  • ½ glāzes bio rīsu dzēriena ar kalciju Natur Green
  • 1 ēdamk. rīsu proteīna pulvera Raab
  • 3 ēdamk. grauzdēto sēklu maisījuma Rapunzel
  • 2 ēdamk. saulespuķu sēklu eļļas cepšanai Rapunzel
  • Šķipsniņa timiāna Sonnentor
  • Šķipsniņa smalkā maluma Himalaju sāls Comptoirs&Compagnies

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Uz dažām stundām iemērc zaļos griķus. Pēc tam noskalo un ūdeni nolej. Griķus liek
blenderī, pielej pusglāzi rīsu dzēriena un visu sablendē. Pievieno pārējās sastāvdaļas un
vēlreiz sablendē. Ja vēlas, lai maizē ir jūtami dārzeņu un olīvu gabaliņu, šīs sastāvdaļas
pievieno pēdējās un blenderi nedarbina pārāk ilgi. Mīklu liek cepamtraukā, kas pirms tam ieziests ar eļļu. Cep līdz 180 gradiem uzkarsētā cepeškrāsnī 50 minūtes.