Sātīgais vraps ar turku zirņu salātiem

Vasaras sezona ir karstākais pārgājienu laiks, kad tiek plānoti maršruti aktīvai atpūtai pie dabas. Neatņemama pārgājienu sastāvdaļa ir arī piknika pauzes. Sendvičs noderēs kā lieliska uzkoda pauzēs starp aktīvu atpūtu zaļumos.

FOTO: Publicitātes foto

Četriem vrapiem vajadzēs:

  • Konservēti turku zirņi 200g
  • Loki 30g
  • Dilles 20g
  • Seleriju kāti 20g
  • Marinēti gurķi 80g
  • Sula un miza no 1/2 citrona
  • Šķipsniņa kūpināta paprikas pulvera
  • Vegāna majonēze 2 ēdamkarotes
  • Sinepes 1 tējkarote
  • Kaperi 1 tējkarote
  • Ķiploks 1 daiviņa
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Tortiljas pēc izvēles 4 gab.

     

Turku zirņiem nolej šķidrumu, tos saspaida ar dakšiņu. Sasmalcina dilles, lokus, seleriju, ķiploku un kaperus. Sajauc majonēzi ar sinepēm, paprikas pulveri, sāli, citrona mizu un sulu, pēc nepieciešamības pievienojot papildu garšvielas. Sajauc sasmalcinātās sastāvdaļas un mērci.

Gaļas pildījumam Āzijas noskaņās vajadzēs:

  • Liellopa maltā gaļa 400g
  • Sezama eļļa 50 ml
  • Sezama sēklas 15g
  • Sojas mērce 80 ml
  • Ingvers 20g
  • Loki 30g
  • Ķiploks 2 daiviņas
  • Čili pipars
  • Medus 2 ēdamkarotes
  • Sāls pēc garšas
     

Sajauc sezama sēklas ar sojas mērci, sasmalcinātu ingveru, ķiploku, lokiem, čili un visai masai pievieno medu. Pannā sakarsē sezama eļļu un tajā pakāpeniski liek liellopa gaļu un to karamelizē. Kad gaļa apbrūnējusi, tai pievieno iepriekš sagatavoto maisījumu un sautē, līdz masa kļuvusi sīrupaina. Pēc nepieciešamības pievieno papildu sāli.

Pikantajam zivs pildījumam vajadzēs:

  • Laša vai foreles fileja bez ādas un asakām 500g
  •  Olīveļļa 30 ml
  •  Malts kumīns - naža gals
  •  Čili pulveris 1/2 tējkarote
  •  Ķiploki 1 daiviņa
  •  Sula no 1/2 laima
  •  Sāls pēc garšas
  •  Tomāti 100g
  •  Olīvas 30g
  •  Sīpols 20g
  •  Zaļais halapenjo pipars 10g

     

Laša fileju sagriež mazākos gabalos, sajauc visas sastāvdaļas un pagatavo marinādi. Iemarinē lasi uz 30 minūtēm, pēc tam to cep pannā vai krāsnī līdz gatavs. Paralēli sasmalcina tomātus, sīpolus, olīvas un halapenjo piparus, visu sajauc un pievieno lasim. Gatavo pildījumu sadala četrās daļās un cieši satin tortiljās. Tās pēc izvēles var viegli apbrūnināt uz pannas, lai iegūtu kraukšķīgāku pēcgaršu. Papildus vrapu garšas buķeti var bagātināt ar divu veidu universālajiem topingiem jeb mērcēm, kas patiks gan zivs un gaļas cienītājiem, gan arī vegānās vrapa versijas piekritējiem, piešķirot uzkodai vasarīgu svaigumu.

Avokado krēma mērcei vajadzēs:
 

  •  Avokado 2 gab.
  • Sula un miza no 1 laima
  •  Ķiploks 2 daiviņas
  •  Sīpols 30 g
  •  Ķiršu tomāti 60g
  •  Sāls pēc garšas
  •  Medus 1 ēdamkarote
  •  Čili pulveris - naža gals
     
Reklāma
Reklāma

Visas sastāvdaļas samaļ blenderī, līdz izveidojas viendabīga krēma masa. 

Marinētu sarkano sīpolu mērcei vajadzēs:

  •  Sarkanie sīpoli 200g
  • Anīss - 3 zvaigznītes
  •  Fenheļa sēklas 1 tējkarote
  •  Aveņu etiķis 100 ml
  •  Brūnais cukurs 60g
  •  Sāls 1 tējkarote
  •  Ūdens 50 ml
     

Sarkanos sīpolus nomizo, griež ļoti plānās šķēlēs, no pārējās sastāvdaļām uzvāra marinādi, to karstu pērlei sīpoliem, kas būs gatavi pēc 20 minūtēm.

 

Recepti iesaka Barbora.lv garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis.