Sendvičs ar ‘’burkānlasi’’ un sīpolu salātiem jeb vegānas lašmaizītes

Vasaras sezona ir karstākais pārgājienu laiks, kad tiek plānoti maršruti aktīvai atpūtai pie dabas. Neatņemama pārgājienu sastāvdaļa ir arī piknika pauzes. Sendvičs noderēs kā lieliska uzkoda pauzēs starp aktīvu atpūtu zaļumos.

FOTO: Publicitātes foto

Četriem sendvičiem vajadzēs:

  • Iecienītākā rudzu vai pilngraudu maize 8 šķēles
  • Vegāns krēmsiers 300g
  • Marinēti burkāni 320g
  • Sīpolu salāti 150g
     

Marinētajiem burkāniem vajadzēs:

  • Burkāni 5-6 gab.
  • Sojas mērce 100 ml
  • Kūpinātas paprikas pulveris 1 tējkarote
  • Nori jūraszāles 3 lapas
  • Kļavu sīrups 3 ēdamkarotes
  • Sāls pēc garšas
  • Ķiploki vai ķiploku pulveris - naža gals pulvera vai divas daiviņas
  • Sidra vai ābolu etiķis 4 ēdamkarotes
  • Olīveļļa 50 ml
     

Burkānus nomazgā un nemizotus cep krāsnī - 150 grādos 30-40 minūtes. Atdzesē, noņem mizu un ar dārzeņu mizotāju griež plānas šķēles. Pagatavo marinādi - sadrupina vai sasmalcina nori lapas (var arī izmantot blenderi), sajauc ar pārējām sastāvdaļām vienā masā, pagaršo un pēc nepieciešamības pievieno papildu garšvielas.



Sīpolu salātiem vajadzēs:

  • Sarkanie sīpoli 1 gab.
  • Dilles 20 g (neliela buntīte)
  • Pētersīļi 20 g (neliela buntīte)
  • Olīveļļa 20 ml
  • Citrona sula no 1/3 citrona
  • Citronpipari - naža gals
  • Citrona miza no 1/2 citrona
  • Sāls - pēc garšas
     
Reklāma
Reklāma

Sīpolus nomizo un griež plānās šķēlēs, noplucina dillēm un pētersīļiem lapas. Pagatavo mērci - sajauc olīveļļu, citrona sulu, piparus, sāli un citrona mizu. Mērci salātos var iejaukt uzreiz vai paņem līdzi un visu sajaukt pirms sendviča salikšanas.

Lai, ejot garākā pārgājienā, pa ceļam sendvičs neizmirktu, visas sastāvdaļas var iepakot atsevišķi jau gatavas salikšanai kopā. Sendviča būvēšana – uz katras rudzu maizes šķēles uzsmērē krēmsiera kārtu. Tāpat uz katras šķēles liek marinētos burkānus. Uz vienas no šķēlēm liek sīpolu salātus un nosedz ar otru šķēli secībā - maize, siers, burkāni, sīpoli, burkāni, siers, maize.

 

Recepti iesaka Barbora.lv garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis.