Skolēnu prieks: 3 picu receptes, ko viegli vari pagatavot mājās

Bloga kristinesreceptes.lv autore Kristīne Deiliko sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku” piedāvā 3 dažādu picu receptes, ko viegli vari pagatavot mājās. 

Picas virskārtu vari veidot pēc savas gaumes!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Picas virskārtu vari veidot pēc savas gaumes!


“Dobeles dzirnavnieka” picas maisījumu sajauc ar ūdeni, samīci un saplacini, virsū liekot piedevas.
Picas mīklu vari sadalīt četrās daļās. No vienas paciņas mīklas daudzuma sanāk četras picas. Var arī būt divas picas – atkarībā no pamatnes biezuma un platuma. 


Ir dažādi varianti tomātu pastai:
Sablendē tomātus savā sulā un pievienot garšvielas, ķiplokus u.c. sastāvdaļas. 
Sajauc tomātu pastu ar ūdeni līdz šķidras mērces konsistencei. Pamatā var likt jau gatavu bārbekjū mērci vai kādu citu no gatavajām mērcēm. 
Iespējams arī sajaukt tomātu pastu ar gurķu marinādi. 

 


Pica ar mozarella sieru, tomātiem un baziliku


Pica itāļu trikolora karoga krāsās. Pamatni, kas tapusi no “Dobeles dzirnavnieka” picas maisījuma, saplacini līdz vajadzīgajam izmēram, tad klāj tomātu pastu un uzkaisi nedaudz kaltēta bazilika (kaltētajam ir intensīvāks aromāts nekā svaigam). Virsū izkārto Mozarella sieru, tomātu šķēlītes un svaiga bazilika lapiņas. Ziemas sezonā var izmantot ķiršu tomātus. Cep ļoti karstā cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes.

 

Pica ar šķiņķi un sēnēm


Pamatni, kas veidota no “Dobeles dzirnavnieka”picas maisījuma, ar pirkstiem no centra uz malām placini, kamēr tā ir nepieciešamajā lielumā un biezumā. Pārzied mīklu ar tomātu pastu. Pārkaisi sarīvētu, kūstošu puscieto sieru, piemēram, Holandes, Krievijas vai Čedaras. Uzber oregano jeb raudeni, kas ir īstenā picas garšviela. Tad uz picas izkārto šķiņķi, sēnes un vari pievienot olīvas. 

 

Reklāma
Reklāma

Pica ar salami


Pamatni gatavo no “Dobeles dzirnavnieka” picas maisījuma, saplacini to tik platu un plānu, cik vēlies. Tad noklāj to ar tomātu pastu, uzkaisi rīvētu puscieto sieru (Holandes, Krievijas vai Čedaras), oregano jeb raudeni un liec virsū sagrieztu salami desu. Vari pievienot arī olīvas vai tomātus, vai citas sastāvdaļas. Picas priekšrocība – iespējamas variācijas, piemēram, vista ar ananāsiem, zilais siers ar vīģēm, marinēti čili pipari ar desu u.tml. Idejas iespējams smelties picēriju mājas lapās vai iedvesmas vietnē Pinterest!


Lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas