Recepte gardās picas mīklai

Katram no mums ir sava recepte un uzskati, kas ir garda pica un kā to pagatavot. Cits gatavo mīklu picai pats, cits to nopērk veikalā. Ar šo recepti iemācīsimies uztaisīt mīklu un izcept veselīgu, un gardu picu paši!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izdekorētā pica gatava pasniegšanai!

Sastāvdaļas:

Porcija 4 cilvēkiem

Mīklai

  • milti ar augstu lipekļa saturu - 500g
  • svaigs raugs - 12g
  • silts ūdens (40-60 grādi) 250 - 270ml
  • olīveļļa - 2 ēd.k.
  • jūras sāls 1/2 tējk.
  • cukurs - 1 tējk.

Pildījumam

  • Selection by Rimi tomātu mērce - 1 1/2 ēd.k.
  • Extra virgin olīveļļa - 1 1/2 ēd.k.
  • Mozarella siers - 70g
  • svaigs baziliks - 6 lapiņas
  • svaiga rukola - 1 sauja

Gatavošana:

 

Reklāma
Reklāma
  • sajauc raugu ar cukuru un pievieno siltu ūdeni, samaisa un pagaida aptuveni 5 minūtes, līdz raugs uzbriest un maisījumā parādās burbulīši.
  • kad raugs ir uzbriedis, pievieno ieraugam olīveļļu, miltus, sāli un samaisa.
  • uz galda uzkaisa nedaudz miltus un uz tā turpina mīcīt mīklu .
  • mīklai jābūt gludai un elastīgai, ja tā vēl ir lipīga, pievieno miltus, bet ja nedaudz sausa - siltu ūdeni.
  • kad mīklas mīcīšana pabeigta, to liek atpakaļ bļodā vai atstāj apklātu ar dvieli un ļauj uzrūgt.
  • mīkla rūgst pusotru vai divas stundas.
  • izrullē mīklu pēc iespējas plānāku, sakarsē cepeškrāsni 260-280 grādiem.
  • picas pamatnei uzsmērē pirktu vai pašu gatavoto tomātu mērci.
  • pārlej ar olīveļļu, virsū liek Mocarella siera gabaliņus.
  • sagatavoto picas pamatni liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
  • to pasniedz ar sakapātu, svaigu baziliku un kārtīgu sauju rukolas. 

 

Recepte: ''Aikāgaršo''

 

Sastāvdaļas