Ātri un vienkārši uz grila pagatavojamas maizītes

Ķiploku neēdājiem nebūtu jābaidās, jo šī garša nav dominējošā. Bet ja nu tomēr - neliec ķiploku nemaz, arī bez tā šīs maizītes ir lieliskas.

Grillēta maizīte uz grilla.

FOTO: Shutterstock.com

Grillēta maizīte uz grilla.

Gatavošana 15 minūtes plus 10-15 minūtes cepšanai

Sastāvdaļas:

5 maizītes

 

Pildījumam:

100 g mīksta sviesta

100 g kazas (vai arī cita iecienīta) siera

1/4 tējk. Kajennas piparu

2 daiviņas ķiploku

2 ēdk. diļļu

1 ēdk. pētersīļu

Reklāma
Reklāma

1/4 ēdk. rupjās sāls

pēc vēlēšanās garšaugi vai garšvielas

alumīnija folija maizīšu ietīšanai

 

Gatavošana:

1. Vari izmantot jebkuras maizītes - arī bageti, tikai tā nedrīkst būt sagriezta šķēlēs. Katrā maizītē iegriez dažus slīpumus aptuveni 2/3 dziļumā. Uzmanies, lai nepārgrieztu maizīti.

2.  Sarīvē sieru. Vari izmantot jebkuru labi kūstošu sieru, arī brī vai kamambēru, tikai tad, protams, to nerīvē, bet vienkārši smalki sagriez. Sarīvē vai saspied ķiplokus. Smalki sagriez garšaugus - vari izmantot arī kaltētos. Saputo sviestu, lai tas kļūst vijīgs. Pievieno pildījuma pārējās sastāvdaļas un labi izmīci ar karoti. 

3. Katrā iegriezumā bagātīgi iezied pildījumu. Nesatraucies par pikučiem, kas paliek virspusē, - tā tam jābūt. Nogriez foliju tā, lai varētu pilnībā ietīt katru maizīti. Rūpīgi ietin, liec uz grila un cep apgrozot aptuveni 10-15 minūtes. Ja uz grila nav vietas, vari tās cept līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Tikai tad, ietinot maizītes folijā, atstāj virspusi vaļā, lai tās glīti apbrūnē. 

 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi