Olīvu un turku zirņu krēms. Pasniedz ar gurķiem un maizes stienīšiem

Garda uzkoda dārza ballītēm, kad mājās ir daudz gurķu un svaiga maizīte. Tikpat labi šo krēmu var izmantot kā pamatu sendvičiem vai kā mērci salātiem, pievienojot nedaudz vairāk eļļas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādu krēmu pasniedz ar gurķiem un maizes stienīšiem.

Sastāvdaļas:

1 čabata, sagriezta stienīšos

3 ēd.k. olīveļļas apslacīšanai

10 nelieli gurķi, sagriezti stienīšos

 

krēmam:

240 g „Rasa” krēmsiera ar olīvām

240 g turku zirņu

3 ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi

2 ēd.k. sezama sēklu

4 ēd.k. maigas extra virgin olīveļļas

5 lielas bazilika lapiņas, smalki sakapātas

jūras sāls pēc garšas

Reklāma
Reklāma

svaigi malti melnie pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Maizes stienīšus apslaki ar eļļu un liec krāsnī apgrauzdēties, līdz tie ir zeltainai. Izņem no krāsns un atdzesē.

Blenderī liec pusi krēmsiera, turku zirņus, ķiplokus, sezama sēklas un eļļu un sablenderē. Pārliec bļodā, pievieno atlikušo krēmsieru un pārējās krēma sastāvdaļas un samaisi.

 

Pasniedz ar gurķiem un maizes stienīšiem.

 

Autors: Signe Meirāne

 

Sastāvdaļas