Gailenīšu mērces klasiskā recepte

Ja piesēņots groziņš ar gailenēm, tad laikam nav labākas receptes par klasiku – gaileņu mērci!
Iznākums ir fantastiski garšīgs, patiešām!

FOTO: Shutterstock.com

Iznākums ir fantastiski garšīgs, patiešām!

Sastāvdaļas:

  • gailenes
  • sīpoli
  • sāls
  • pipari
  • sviests
  • saldais krējums
  • lociņi

 

Gatavošana:

  • Lielākās sēnes sagriež mazākos gabalos.
  • Sīpolus sasmalcina.
  • Apcep gan sēnes, gan sīpolus sviestā.
  • Tiem pievieno sāli un piparus un beigās saldo krējumu.
  • To visu uzvāra.
  • Ēdienam beigās pārkaisa svaigi sagrieztus lociņus.

 

Reklāma
Reklāma

Šo mērcīti var pasniegt ar makaroniem vai tikko vārītiem kartupeļiem!

 

Recepte: Agita Gabrāne, speciāli Mammamuntetiem.lv