Kotletes ar rīsiem un tomātu mērces mērcīti

Šīs vakariņas noteikti izdosies sātīgas un neapšaubāmi gardas. Nobaudi!

Dekorācijām var izmantot dārzeņus un garšaugus

FOTO: Shutterstock.com

Dekorācijām var izmantot dārzeņus un garšaugus

Sastāvdaļas:

  • 1kg maltas cūkgaļas
  • 300 g vārītu rīsu
  • ķiploki
  • sīpols
  • sāls, pipari, dilles
  • muskatrieksts

Gatavošana:

  • Maltajai gaļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sīpolus, visas garšvielas.
  • Masu samīca, pielej nedaudz auksta ūdens.
  • Kad masa samīcīta, tai pievieno vārītus rīsus, to vēlreiz samīca.
  • No masas veido nelielas, garenas kotletes.
  • Tās kārto cepampannā.
  • Pannu ar kotletēm liek sakarsušā cepeškrāsnī, cep 200 grādu temperatūrā, apmēram 20-30 minūtes.

     

Sastāvdaļas mērcei:

  • nedaudz eļļas
  • 2 ēd.k. miltu
  • ūdens
  • 4 ēd.k. skābā krējuma
  • 4 ēd.k. tomātu mērces
  • sāls
     

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Katliņā sakarsē eļļu, tajā apcep miltus.
  2. Klāt pielej ūdeni, uzvāra.
  3. Pievieno tomātu mērci un sāli.
  4. Kad mērce uzvārījusies, beigās pievieno skābo krējumu.
  5. Mērci izgaršo.
  6. Ja nepieciešams, pievieno sev tīkamās garšvielas.

 

Recepte: Agita Gabrāne