Recepšu klasika: viltotais zaķis

Recepte no vecmāmiņas pūralādes  - viltotais zaķis!

FOTO: Shutterstock.com

Viltotāis zaķis garšos gan silts, gan arī atdzesēts uz sviestmaizēm.

Liellopu gaļu un izmērcētu baltmaizi divas reizes samaļ, pievieno atlikušo ūdeni vai pienu, apceptus sīpolus, kartupeļu cieti, sāli, piparus un labi samaisa.

Pēc tam pievieno sīki sagrieztu speķi un samaisa.

No sagatavotās masas ar ūdenī samitrinātām rokām izveido klaipiņu (5 – 6 cm diametrā), apviļā rīvmaizē, liek cepešpannā sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnganu.

Tad uz pannas uzlej nedaudz verdoša ūdens vai buljona un cepšanu turpina, klaipiņu pa reizei pārziežot ar izkausētu sviestu.


Pēc izcepšanas viltoto zaķi nedaudz atdzesē, sagriež šķēlēs, liek lēzenā traukā un pasniedz ar krējuma mērci, vārītiem kartupeļiem, skābētiem gurķiem vai svaigu dārzeņu salātiem.



Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls, maltie pipari
  • Rīvmaize - 40.g
  • Liellopu gaļa (bez kauliem) - 800.g
  • Dūmots speķis - 200.g
  • Baltmaize - 120.g
  • Ūdens vai piens - 240.g
  • Sīpoli - 80.g
  • Tauki - 160.g
  • Kartupeļu ciete - 40.g
  • Sviests