Kazeņu ievārījums

FOTO: Shutterstock.com

Kazenes izlasa, nomazgā. Uz ātras uguns maisot uzvāra cukursīrupu, vārot noņem melnās putas, ieber ogas, vāra ar pārtraukumiem 30 - 40 minūtes; 10 minūtes vāra; 10 minūtes ļauj stāvēt bez vārīšanas, tad atkal vāra, tā atkārto, kamēr ogas kļust smagas un grimst sīrupā, gatavu ievārījumu sapilda burkās, aizvāko, uzglabā sausā, vēsā vietā.

 

Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Kazenes - 2.kg
  • Cukurs - 1.kg
  • Ūdens - 1.glāze