Sēņu salāti (ziemai!)

Droši liec grozā ne tikai baravikas un bekas, bet arī citas ēdamās sēnes, piemēram, bērzlapes! No tām sanāk gardi jo gardi sēņu salāti ziemai.

FOTO: Shutterstock.com

Sēņu salātus var ēst kā piedevu pie otrajiem ēdieniem vai uz maizītēm.

Nomērcē un nomazgā sēnes, piemēram, cūcenes vai bērzlapes.
Tās izvāra ūdenī ar garšvielām.
Kamēr sēnes vārās, nomizo burkānus, nomazgā un sarīvē uz sakņu rīves.
Nomizo sīpolus, sagriež salmiņos. Kad sēnes gatavas, tās sagriež salmiņos (var samalt gaļas mašīnā, ja grib smalkāk). Liek katlā, pievieno apceptus burkānus un sīpolus.
Sautē, kamēr gandrīz mīksti, tad pievieno sāli pēc garšas, garšvielas (lauru lapas, piparus), tomātu mērci un pavisam nedaudz eļļu.

Karstus salātus pildu burciņās, vākoju ciet.
Kad atdziest, novietoju pagrabā.
Var ēst kā piedevu pie otrajiem ēdieniem vai uz maizītēm.

Tiešām lieliski salāti! Lai jums labi garšo!

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Garšvielas pēc gaumes un garšas
  • Burkāni - 1.kg
  • Sēnes(cūcenes) - 2.kg
  • Sīpoli - 1.kg
  • Eļļa pāris karotes
  • Cukurs, ja vēlas
  • Tomātu mērce - 1.burciņa