Pīlādžu marmelāde

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļa

  • 1 kg pīlādžu masas,
  • 0,6 kg cukura.
     

 

Reklāma
Reklāma


Pagatavošana

Lai daļēji novērstu pīlādžu rūgto garšu, tos blanšē 5-10 minūtes. Tad blanšētās ogas izmaļ caur augļu spiedi. Iegūto pīlādžu masu vāra ar paredzēto cukura devu, pastāvīgi maisot ar koka karoti, apmēram 60 minūtes ilgi, lai tā saturētu aptuveni 70% sausnes. Biezo masu salej 2 cm biezā kārtā uz plates, kura izklāta ar pergamenta papīru. Atdzisušu marmelādi viegli apžāvē no abām pusēm, noņem papīru un ievieto papes kastē. Uzglabā sausā, vēsā vietā.