Pīlādžu marmelāde

Pārvērt sīvo ogu gardā marmelādē!
Marmelāde noderēs tumšajiem ziemas vakariem.

FOTO: Shutterstock.com

Marmelāde noderēs tumšajiem ziemas vakariem.

Sastāvdaļas

  • 1 kg pīlādžu masas,
  • 0,6 kg cukura.
     

 

Reklāma
Reklāma


Pagatavošana

  1. Lai daļēji novērstu pīlādžu rūgto garšu, tos blanšē 5-10 minūtes. 
  2. Tad blanšētās ogas izmaļ caur augļu spiedi. Iegūto pīlādžu masu vāra ar paredzēto cukura devu, pastāvīgi maisot ar koka karoti, apmēram 60 minūtes ilgi, lai tā saturētu aptuveni 70% sausnes. 
  3. Biezo masu salej burciņās. To var saliet arī 2 cm biezā kārtā uz paplātes, kura izklāta ar pergamenta papīru. Atdzisušu marmelādi var sagriezt gabaliņos un baudīt vai uzglabāt traukā sausā, vēsā vietā.  

Saistītie raksti