Vilnīšu sālīšana

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

  • 1 kg novārītu sēņu,
  • 50-60 g sāls,
  • 5 upeņu lapas.



Pagatavošana

Vilnīši ir izplatīta sēne mežos. Daži sēņotāji vilnīšus nelasa, jo tie satur daudz rūgtvielu un var izraisīt saindēšanos. Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes izlasa, notīra, no cepurītes novelk virsmiziņu un vāra sālsūdenī 25-30 minūtes (litrs ūdens, ēdamkarote sāls). Novārītās sēnes vēl mērcē aukstā ūdenī 1-2 dienas vēsā telpā, ūdeni mainot 1 vai 2 reizes dienā. Tad sēnes viegli nospiež no liekās sulas un sāla. Tālāk rīkojas, kā aprakstīts par sēņu sālīšanu. Pēc viena mēneša sēnes var lietot uzturā. Šādi sagatavotām sēnēm rūgtumu vairs nejūt.

Reklāma
Reklāma


Sēņu sālīšana soli pa solim un to uzglabāšana ziemai