Tomāti savā sulā

Šie tomāti pēc garšas līdzinās klasiskajiem bundžiņu tomātiem. Tie labi garšo tāpat vai ar krējumu (vienīgi – pēc garšas jāpievieno sāls), kā salātu sastāvdaļa vai sautējuma un zupas papildinājums. Šos tomātus var gatavot arī no neizskatīgiem tomātiem, taču tie nedrīkst būt bojāti! Atkarībā no burku daudzuma jārēķina aptuveni 40 minūtes darbam.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • nelieli tomāti
  • 2 ķiploka daiviņas uz vienu burku
  • 2 virces jeb smaržīgie pipari, 3 melnie pipari uz vienu burku
     

Pagatavošana

Tomātus blanšē, nomizo un cieši sapilda 1 l burkās līdz pašai augšai, pēc iespējas neatstājot brīvu vietu.

Reklāma
Reklāma


Kārtojot tomātus, pa starpām liec sagrieztus ķiplokus un piparus. Sāli nepievieno!


Pilnās burkas liec cepeškrāsnī un 80 grādos karsē 10 minūtes – tomātiem kārtīgi jāizkarst.


Pilnās burkas liec cepeškrāsnī un 80 grādos karsē 10 minūtes – tomātiem kārtīgi jāizkarst.