Sarkano sīpolu biezenis
Sarkano sīpolu biezenis labi garšo pie gaļas ēdieniem, un to var uzglabāt 1–2 mēnešus.
            
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Neparastāka recepte, ko pamēģināt.
Sastāvdaļas
- Sarkanie sīpoli – 1.kg
 - Cukurs – 200.g
 - Sarkanvīna etiķis – 700.g
 - balto piparu graudiņi – 10.g
 - Krustnagliņas – 10.g
 
Pagatavošana
- Sīpolus nomizo un sagriež kubiņos, liek katlā. Pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra uz vidējas uguns, neuzliekot katlam vāku, 10 – 15 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
 - Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi un virums sāk biezēt, tas ir gatavs. Biezeni pilda izkarsētās burciņās, tās cieši aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
 
Recepte no grāmatas: Salāti, biezeņi, mērces. - Rīga: Zvaigzne ABC, 2010