Sarkano sīpolu biezenis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sīpolus nomizo un sagriež kubiņos, liek katlā. Pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra uz vidējas uguns, neuzliekot katlam vāku, 10 - 15 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.

Kas sīpoli kļūst caurspīdīgi un virums sāk biezēt, tas ir gatavs. Biezeni pilda izkarsētās burciņās, tās cieši aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Sarkano sīpolu biezenis labi garšo pie gaļas ēdieniem. Var uzglabāt 1 - 2 mēnešus.

 

Recepte no grāmatas: Salāti, biezeņi, mērces. - Rīga: Zvaigzne ABC, 2010

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sarkanie sīpoli - 1.kg
  • Cukurs - 200.g
  • Sarkanvīna etiķis - 700.g
  • balto piparu graudiņi - 10.g
  • Krustnagliņas - 10.g