Arbūzu diena. Īstā diena, lai mielotos ar arbūzu!

Saldi, sulīgi un atsvaidzinoši vasaras gardumi. Trešajā augustā atzīmē arbūzu diena, kad ikvienam vajadzētu notiesāt kaut vienu, gardu arbūza šķēli. Kā vēl var ēst un izmantot arbūzus?

Arbūzu diena. Īstā diena, lai mielotos ar arbūzu!

FOTO: Shutterstock.com

Saldi, sulīgi un atsvaidzinoši vasaras gardumi. Trešajā augustā atzīmē arbūzu diena, kad ikvienam vajadzētu notiesāt kaut vienu, gardu arbūza šķēli. Kā vēl var ēst un izmantot arbūzus? Lūk, idejas!

  • Arbūza sula. Apaļajā arbūzā izgriez nelielu caurumu tā, lai tajā var ievietot miksera vienu lāpstiņu. Kad caurums izgriezts, ievieto tajā miksera lāpstiņu un kārtīgi visu sakul. Tad, izmantojot to pašu caurumu, salej glāzēs arbūzu sulu.
  • Galda dekors. Pārgriežot arbūzu uz pusēm, to vari izmantot, kā galda dekoru, kurā saspraust uz kociņiem saliktas uzkodas. Arbūzs izskatīsies kā ezis.
  • Ja tev pietiek pacietības, izmēģini no arbūza izveidot mākslas darbu. Izmanto nelielu nazīti vai kādu citu asu priekšmetu, ar kuru var ieskrāpēt dažādus zīmējumus vai ornamentus. Darbojies līdzīgi kā ar helovīnu ķirbi.
  • Sagriez arbūzu nelielos kubiciņos un liec tos saldētavā uz pāris stundām. Vēlāk to vari izmantot kā veldzējošu gardumu, karstā vasaras dienā.
  • Pagatavo gardus augļu salātus ar nelieliem arbūza un citu augļu gabaliņiem. Tā būs lieliska uzkoda dārza ballītēs.
Reklāma
Reklāma