Ko darīt, lai vārīti makaroni vai rīsi nesaķep?

Ko darīt, lai vārītie makaroni vai rīsi nesaķeptu vienā lielā klucī, bet būtu ēdami arī nākamajā ēdienreizē?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Parasti, ja rīsus vai makaronus nepārvāra, tie nesaķep. Ja tomēr šķiet, ka tie varētu saķept, rīkojas šādi: kad makaroni gatavi, tos nokāš, noskalo ar ūdeni un nedaudz pārlej ar olīveļļu; vārītiem rīsiem eļļu klāt nelej, bet arī tos pēc izvārīšanas vēlams noskalot. Vēl svarīgi, kāda ir rīsu vai makaronu kvalitāte — lētie produkti vienmēr izvārās putrā, lai kā tos arī gatavotu, savukārt kvalitatīvāki produkti parasti nesaķep.

 

AvotsDienas Ēdieni

Reklāma
Reklāma