Cepam mājās maizi!

Mājās cept maizi? Pirmais, kas ienāk prātā, – ka tas ir ļoti sarežģīti. Bet tāpēc mūsdienās ir radītas tehnoloģijas, kas šo procesu padara vieglu, ērtu un patīkamu. Interneta veikala 110 speciālisti iesaka izvēlēties lieliskās KENWOOD maizes krāsnis. Tās ir kompaktas, viegli pārvietojamas un vienkārši kopjamas. Un pats galvenais –  tām ir trīs gadu garantija, ko nodrošina autorizēts serviss.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Maizes mašīnas labās īpašības
Maizes cepamā mašīna lietošana ir tik vienkārša, ka ar nelielu pieaugušo palīdzību savu mīļāko maizīti var izcept pat bērns. Šajā ierīcē jāieber maizes sastāvdaļas un tā pati samaisa, uzraudzē mīklu un gala rezultātā uzcep maizi. Ierīce tradicionāli sastāv no nepiedegošas formas ar maisāmo lāpstiņu, kas piestiprināta viducī, pati formu atrodas speciālā „cepeškrāsnī” ar vadības paneli.
Lai pagatavotu maizi, sastāvdaļas precīzi jānomēra, jāieber cepamajā formā, kuru ievieto maizes mašīnā. Ierīcei nepieciešams pāris stundas, lai sajauktu mīklu un uzceptu maizi. Maizes mašīna tradicionāli ar skaņas signālu paziņo, ka maize gatava. Kad maizīte nedaudz atdzisusi, to izvelk no formas. Tas arī viss!

Pats par sevi saprotams, ka mājās cepta maizei ātrāk sakalsts nekā veikalā pirktā, jo tai nav pievienoti konservanti un citas papildus vielas.

Maizes mašīnā ir iebūvēts taimeris, lai to varētu ieslēgt vakarā un tā pati automātiski sāks gatavot mīklu no rīta. Starp citu, maizes mašīnu var izmantot arī tikai ka mīklas sajaucēju, bet pašu maizi cept cepeškrāsnī, kā arī tādā veidā var pagatavot mīklu citiem mīklas izstrādājumiem – picai, pelmeņiem, pīrādziņiem, makaroniem, plāts maizēm utt.
Ja kādu iemeslu dēļ nav vēlmes ķēpāties ar maizes sastāvdaļu svēršanu un mērīšanu, veikalos var iegādāties sausos maizes maisījumus. Tajos jau precīzi ir sabērts nepieciešamās sastāvdaļās un tad tikai maizes mašīnā papildus jāpievieno ūdens. Pats par sevi saprotams, ka mājās cepta maizei ātrāk sakalsts nekā veikalā pirktā, jo tai nav pievienoti konservanti un citas papildus vielas.

Receptes
Izdomai  nav robežu, jo uz pamatrecepšu bāzes var veidot visdažādākās variācijas par maizi. Ieskatam dažas receptes!

Reklāma
Reklāma


Vienkāršā maize
Sastāvdaļas:
50 g augu eļļa
250 ml ūdens
1 tējk. sāls
3 tējk. cukura
1,5 ēd.k. sausā piena pulvera
455 g miltu
1 tējk. rauga
Pagatavošana:
Saliek sastāvdaļas traukā norādītajā secībā. Uzstāda svaru - 750 gr. Cepšanas režīms – pamatrežīms.

Kviešu graudu maize
Sastāvdaļas:
130 g ūdens
1 ola
20 g cukura
10 g sāls
300 g kviešu miltu
300 g rupji, nedaudz sasmalcināti kviešu graudi
2 tējk. rauga
Pagatavošana:
Mīklu liek maisīties pilngraudu režīmā, pirms cepšanas cikla sākuma izslēdz maizes mašīnu un atstāj maizi uzrūgt uz 2 h. Tad ieslēdz tikai cepšana uz 1h 20 min.

Klasiskā rupjmaize
Sastāvdaļas:
350 ml ūdens
laima sula
10 g sāls
2 ēd.k. medus vai brūnā cukura
2 ēd.k. olīvu eļļas
2 ēd.k. kakao
330 g rudzu milti
230 g kviešu milti
ķimenes pēc garšas
saulespuķu sēkliņas pēc garšas
1 ēd.k rauga
Pagatavošana:
Produktus saber maizes mašīnā, un liek uz atbilstošu režīmu.

Saldskābmaize ar ķimenēm
Sastāvdaļas:
300 ml ūdens
sāls pēc vajadzības
šķipsniņa brūnā cukura
3 ēd.k. alus iesala
2 ēd.k. kafijas krējuma
3 ēd.k. kausēta sviesta
300 ml rudzu miltu
520 ml kviešu miltu
2 tējk. sausā rauga
ķimenes pēc vajadzības
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas saber maizes mašīnā, liek  pilngraudu vai rudzu maizes režīmā.

Ko iesaka speciālisti?
Interneta veikala 110 speciālisti iesaka izvēlēties lieliskās KENWOOD maizes krāsnis, jo tās ir kompaktas, viegli pārvietojamas un vienkārši kopjamas. Un pats galvenais –  tām ir trīs gadu garantija, ko nodrošina autorizēts serviss. Populārākie KENWOOD modeļi ir BM250, BM350 un BM450. Katrai no šīm krāsnīm ir dažāda cena un tev, izvēloties sev mājās burvju saimnieci, jāizvēlas vai lētāka un vienkāršāka, vai dārgāka ar papildus funkcijām. Piemēram, KENWOOD BM250 prot pagatavot arī ievārījumu. Savukārt modelim KENWOOD BM350 ir 3 svēršanas iestatījumi: 500 g, 750 g un 1000 g, 14 programmas, 3 maizes izmēri, atliktais starts, LCD displejs programmas statusam. Bet modelim KENWOOD BM450 ir 15 stundu taimeris, LCD displejs ar sensoru vadību, ātrā cepšana-58 min., metāla korpus ar stikla vāku.


Katrā ziņā, lai kuru modeli tu izvēlētos, rezultātā maize sanāks tieši tādā, kāda tavai ģimenei  garšo vislabāk! Turklāt, izvēloties Latvijas produktus un izejvielas maizes cepšanai vari būt pārliecināts, ka maize būs bez dažādiem E un tamlīdzīgām piedevām.


Ieskaties: www.110.lv