Klasiskā asinsdesa

Ja vēlaties izcept desiņas uz pannas, vispirms obligāti tās sadurstiet ar dakšiņu. Pēc tam lieciet uz siltas, ietaukotas pannas. Ja liksiet desiņas uz karstas pannas, tad to apvalks karstumu neizturēs un jūs iegūsiet pilnu pannu ar saplīsušām desiņām. Lai pagatavotu desiņas uz pannas, ir nepieciešams laiks. Desiņas uz mērenas uguns ir jāapcep no abām pusēm; tām ir jābūt kraukšķīgām.

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

  • Svaigs cūkas speķis
  • Liellopu kauliņš buljonam
  • Putraimi
  • Cūkas asinis
  • Koriandrs, pipari, sāls, ķiploki
  • Burkāni
  • Sīpols
  • Iztīrītas cūku zarnas
  • Brūkleņu ievārījums

     


Pagatavošana:

Svaigu cūkas speķi izvāra liellopu gaļas buljonā ar garšvielām. Putraimus uzbriedina, vāra 10 līdz 15 minūtes buljonā, kurā vārījās speķis. Speķi sagriež mazos kubiciņos, liek klāt izvārītiem putraimiem. Pielej asinis. Garšai pieliek koriandru, piparus, sāli un sakapātus ķiplokus. Masu sapilda iztīrītās, izmazgātās zarnās, aizsien. Piepildītas sabaksta ar dakšiņu, lai putraimi neizbirst un apvāra verdošā sālsūdenī. Dienu pažāvē, var likt kūpināt, var cept. Ēd ar brūkleņu ievārījums.

Reklāma
Reklāma