Neceptā kārtainā krāsu kūka. Pasniedz ar vaniļas mērci!

Šī kūka iztiks arī bez cepeškrāsns! Tās vietā paspēlēsimies ar dabīgām krāsām interesantam kūkas rakstam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kurš gan atteiktos no vaniļas mērcē peldoša kūkas gabaliņa?

Sastāvdaļas:

  • 3 paciņas biezpiena
  • 1 glāze skāba krējuma
  • 1 glāze pūdercukura
  • 4 ēd.k. želatīna
  • 4 ēd.k. aveņu ievārījuma (vislabāk - svaigi blenderētas saldētās ogas)
  • 1 ēd.k. kakao
  • nedaudz vaniļas cukura

Gatavošana:

  • Biezpienu, skābo krējumu un pūdercukuru saputo.
  • Želatīnu uzbriedina un izkausē.
  • Masai pievieno izkausēto želatīnu.
  • Kūkas masu sadala 3 vienādās daļās: vienai daļai pievieno ievārījumu, otrai kakao, trešajai - vaniļas cukuru.
  • Ar kausiņu kūkas formā lej rozā masu, pa virsu lej brūno masu un vaniļas masu lej pēdējo.
  • Tā lej, kamēr visa masa ir izlieta.
  • Masa ir pašķidra, tāpēc plūstot uz malām, veidojas kārtas.
  • Kūku liek ledusskapī, lai tā sastingst.
  • Kad tā sastingusi, porciju dala gabalos un pasniedz vai nu pie kafijas, vai ar vaniļas mērci.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas