Šašliks īpaši maigā marinādē – ideāli piemērots bērniem

Ko celt galdā Līgo svētkos un Jāņos, divreiz nav jāprasa nevienam, taču nereti aizmirstam, ka bērniem uz grilla cepts šašliks, kas piedevām marinēts stiprā marinādē, nebūs piemērotākais uzturs. Lai Jāņu laikā gardu šašliku varētu baudīt arī bērni, piedāvājam recepti, kas ietver maigu marinādi un pats galvenais – ir bez sāls un asām garšvielām.
berniem lidz 2 gadu vecumam uztura nevajadzetu lietot sali un citas garsvielas.

FOTO: Shutterstock.com

berniem lidz 2 gadu vecumam uztura nevajadzetu lietot sali un citas garsvielas.

Balstoties uz Veselības ministrijas ieteikumiem, gaļu ieviest bērna ēdienkartē var sākot jau no 6 mēnešu vecuma, taču der atcerēties, ka tik maziem bērniņiem nepiedāvāsim neko ceptu. Visērtāk piedāvāt zīdainim šajā vecumā vārītu, biezenī sablendētu gaļu. Kā pirmo vislabāk izvēlēties teļa vai truša gaļu, bet piemērota zīdaiņa papilduzturam ir arī vistas fileja. Lielākiem bērniņiem gan varam piedāvāt nogaršot ēdienu gabaliņos, un tieši tiem arī piemērota šī recepte. 

 

Uztura speciāliste Guna Bīlande apgalvo: “Ja ir vēlme iedot mazam bērnam ceptu gaļu, tad tai jābūt augstas kvalitātes, zināmas izcelsmes un gatavotai vieglā marinādē. Tāpat jāņem vērā, ka cepti produkti maza bērna kuņģim ir grūti sagremojams uzturs.”

Noteikti nebūtu jāpiedāvā brūni apcepti vai piedeguši gaļas gabali, jo brūnā gaļas garoziņa satur kancerogēnas vielas. 

 

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja 450 g
  • Grieķu jogurts 100 g
  • Laims
  • Piparmētras
  • Dilles
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:

  1. Gabaliņos sagriež vistas fileju, smalki sakapā piparmētras, liek visu bļodā. 
  2. Gaļai pievieno grieķu jogurtu, dilles un nedaudz laima sulas.
  3. Gaļu novieto ledusskapī uz pāris stundām.
  4. Šašliku cep cepeškrāsnī vai gaisa friterī 30 minūtes 200 grādu temperatūrā.

 

Svarīgi atcerēties Veselības ministrijas ieteikumu – bērnam līdz 2 gadu vecumam uzturā nelietot sāli un citas garšvielas

Saistītie raksti