Cukini putriņa ar jēra gaļu. Recepte mazuļiem

4 vai 5 porcijām no 6 mēnešu vecuma.

FOTO: Shutterstock.com

Gatavošana: 35 min.

1 porcijā: 150 kcal, 6 g olbaltumvielu, 11 g tauku, 6 g ogļhidrātu

 

Sastāvdaļas:

250 g kartupeļu

300 g cukini

100 g maltas jēra gaļas

300 g tomātu

4-6 nepilnas ēdamk. rapšu eļļas

 

Gatavošana:

1. Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu vāra 20-25 minūtes. Vienlaikus nomazgā cukini, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Kopā ar jēra gaļu sautē 15 minūtes.

Reklāma
Reklāma

2. Tomātus krusteniski iegriež, applaucē verdošā ūdenī, tad nomizo un sagriež mazos gabaliņos.

3. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos un kopā

ar tomātiem pievieno cukini un jēra gaļai. Visu rūpīgi sablenderē, atdzesē un sadala porcijās. Katrai porcijai pirms sasaldēšanas vai pēc atlaidināšanas pievieno 1 nepilnu ēdamkaroti eļļas.

 

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs

Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv

 

Sastāvdaļas