Īpašais Valsts svētku kokteilis: video recepte

Valsts svētki ir īpašs notikums, kad gandrīz katrā mājā domā par kopā būšanu, svētku galdu un kādu īpašu dzērienu, ko pasniegt pie maltītes. Kādas ir šī brīža kokteiļu aktualitātes, kādas garša izvēlēties svētkos un kā pagatavot īpašo Latvijas valsts svētku kokteili, iesaka Rimi Gardēdis, bārmenis un kokteiļu eksperts Ilmārs Munkevics.
Iestājoties rudenim un gada tumšajai sezonai, mainās arī cilvēku paradumi dzērienu izvēlē, garu, atsvaidzinošu vasaras kokteiļu vietā dodot priekšroku sildošākiem un biezākiem dzērieniem.

FOTO: Publicitātes foto

Iestājoties rudenim un gada tumšajai sezonai, mainās arī cilvēku paradumi dzērienu izvēlē, garu, atsvaidzinošu vasaras kokteiļu vietā dodot priekšroku sildošākiem un biezākiem dzērieniem.

“Iestājoties rudenim un gada tumšajai sezonai, mainās arī cilvēku paradumi dzērienu izvēlē, garu, atsvaidzinošu vasaras kokteiļu vietā dodot priekšroku sildošākiem un biezākiem dzērieniem. Repertuārā parādās vairāki siltie dzērieni, piemēram, daudzu iecienītais karstvīns un vairāki karstie kokteiļi. Tos var viegli pagatavot, izvēloties kādu stipro dzērienu, piemēram, rumu vai viskiju un pievienojot tam uzkarsētu sulu ar garšvielām pēc izvēles. Varu ieteikt šādi stiprināt arī dzērienus ar tēju – melnā vai zaļā tēja ar kādu alkoholu pēc izvēles un citrons ar cukuru,” stāsta Ilmārs Munkevics.

Valsts svētkiem par godu viņš iesaka izcilu vakara kokteili ar latviskām sastāvdaļām: dzērveņu Gin Sour, kura sastāvā ir džins, Campari biters, dzērveņu sīrups, svaigi izspiesta sula no puscitrona un olas baltums. 

“Šis ir klasisks kokteilis, kas pielāgots svētku krāsām un nebūt nebūs par saldu. Tas ir labi sabalansēts starp skābo citronu un saldo dzērveņu sīrupu, bet olas baltums iedos tam patīkamu krēmīgumu un tekstūru. Visu kārtīgi sakrata kopā ar ledu un pārlej glāzē, lai baudītu. Dekorē ar svaigām dzērvenēm un citrona miziņu. Priecīgus svētkus!” novēl Rimi Gardēdis un aicina svētkos pagatavot tieši šo kokteili. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=G5REa98pItE


 

Dzērveņu Gin Sour (1 pers., 6 minūtes)

Nepieciešams:

30 ml džina

15 ml Campari bitera

25 ml svaigi spiestas citronu sulas

Reklāma
Reklāma

15 ml dzērveņu sīrupa

10 ml olas baltuma

Bezalkoholiskajā versijā alkohola vietā dzērienu papildina ar gāzētu ūdeni vai toniku.

 

Pagatavošana

Sastāvdaļas lej šeikerī un kopā ar ledu sakrata 15 sekundes. Pēc tam no šeikera izmet ledu un sakrata vēlreiz bez ledus. Tad caur sietiņu pārlej viskija glāzē uz ledus, dekorē ar svaigām dzērvenēm un citrona miziņu.

 

Alkohola lietošana ir kaitīga veselībai. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.
 

Saistītie raksti