Karstais pīlādžu dzēriens ar brendiju

Ziemai piedien karsti dzērieni. Pīlādžu dzēriens ar Ziemassvētku garšu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Brendiju var aizstāt ar Rīgas Melno balzamu. Foto no grāmatas "Ēdieni Latvijā".

 

 

Sastāvdaļas:

Glāze kaltētu pīlādžu,

glāze rozīņu,

1/2 glāzes kaltētu ābolu,

1/2 glāzes kaltētu aprikožu,

1,5 litri ūdens, kanēļa standziņa,

3 krustnagliņas, 2 anīsa zvaigznes,

3-4 ēdamkarotes medus,

1/2 citrona, 50 ml brendija.

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

Kaltētos pīlādžus un citus augļus pārlej ar ūdeni, uzvāra un 10 minūtes karsē. Šķidrumu pusstundu tur aizvākotā katlā, tad nolej un izfiltrē.

 

Karsto pīlādžu dzērienu lej atpakaļ katlā, uzvāra, pievieno kanēļa standziņu, krustnagliņas, anīsa zvaigznes, medu un dažas minūtes karsē, līdz medus izkusis. Pievieno šķēlēs sagrieztu citronu un brendiju. Pasniedz karstu kopā ar piparkūkām.

 

Adventa drēgnajam un aukstajam laikam ir piemēroti dažādi karstie dzērieni, kuru pamatā ir vitamīniem bagātu augļu un zāļu tējas, kas pagatavotas no kaltētiem pīlādžiem, avenēm, kaženēm un mežrozīšu augļiem.

 

Brendiju var aizstāt ar Latvijā iecienīto dzērienu - Rīgas Melno balzamu.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā" 

 

Sastāvdaļas