Lieldienu brokastīm: Grūbu putra ar paipalu olām

Kad tu pēdējo reizi gatavoji grūbas? Tās ir veselīgas un gardas, un izcili piemērotas tavam Lieldienu galdam!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai jums kārdinošu ēdienu pilnas Lieldienas!

 

 

 

Sastāvdaļas:

100g grūbu, 

40g meža ķiploku, 

60g ciedru riekstu, 

40g Parmezāna, 

60g olīveļļas, 

6 paipalu olas, 

5g valriekstu, 

15 gramu spinātu, 

grams lauru lapu, 

sāls un pipari. 

 

Lakšu vietā vari izmantot baziliku. 

Paipalu olas vari aizstāt ar vistu olām (viena paipalu ola ir ¼ vistas olas). 

Parmezāna vietā vari izmantot Monterīgo sieru. 

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

1. Katliņā uzvāri ūdeni ar sāli un lauru lapām. 

2. Verdošā ūdenī liec grūbas un vāri tās aptuveni 25 minūtes.

3. Sagatavo meža ķiploku pesto: blenderī liec lakšus, pieber ciedru riekstus, rīvētu Parmezānu, sāli, melnos piparus un olīveļļu, sablendē tos viendabīgā masā. 

4. Tad verdošā ūdenī liec paipalu olas uz 2 minūtēm un 30 sekundēm un uzreiz pēc tam atdzesē tās ledusaukstā ūdenī. Kad olas gatavas, uzmanīgi nomizo tās un sagriez uz pusēm. 

5. Nomazgā spinātus, valriekstus 5 minūtes grauzdē krāsnī 180 grādu temperatūrā. 

6. Visbeidzot sajauc grūbas ar meža ķiploku pesto un grauzdētiem valriekstiem, pievieno spinātus un sajauc atkal, izliec ēdienu skaistā šķīvī, dekorē ar paipalu olu pusītēm un uz smalkākās rīves pārrīvē ar Parmezānu. 

 

„Meža ķiploki jeb lakši ir augi, kas sastopami mežā – tos tur noteikti nedrīkst plūkt! Izvēlies lakšus no kādas siltumnīcas vai veikala. Meža ķiploks ir veselībai ieteicams augs, kas uzlabo imūno sistēmu un dod spēku un možumu. Perfekta piedeva Lieldienām!” par vienu no receptes galvenajām sastāvdaļām stāsta Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.

 

Recepte: "Aikāgaršo"

 

Sastāvdaļas