Vieglām vakariņām: zeltainās pankūkas ar āboliem

Parasti pildītās pankūkas ir biezas kā plācenīši, bet šīs ir plāniņas, jo mīkla ir citāda. Lūk, tāds pārsteigums!

Pankūkas pasniedz ar putukrējumu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pankūkas pasniedz ar putukrējumu.

Sastāvdaļas:

100 g miltu

1 ābols

1 ēdamkarote cukura

2 olas

1/2glāzes ūdens 

1/3 glāzes piena

1 citrons

3 vai 4 ēdamkarotes augu eļļas

krējums vai putukrējums

šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

Ābolu sagriež nelielos gabaliņos, apslaka ar citrona sulu, pārkaisa ar cukuru un atstāj uz pusstundu.

Miltus sajauc ar sāli, pievieno olas, ūdeni un pienu un iejauc mīklu. Atstāj uz pusstundu.

Pannā sakarsē nedaudz augu eļļas. Lej nedaudz mīklas, lai pankūciņa būtu plāna. Uz pankūkas liek vairākus ābola gabaliņus, pārlej ar mīklu, apcep no abām pusēm zeltainu.

Izcep visas pankūkas un pasniedz ar krējumu vai putukrējumu.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Jūlijas Visockas grāmatas "Ēdam mājās! Viens un divi - gatavs!"

 

Sastāvdaļas